PAKKAUSAUTOMAATIO

Tehokas automatisointi alkaa hyvästä pakkaussuunnittelusta. Pakkauksen koko potentiaalin hyödyntäminen edellyttää luotettavia ja huolella suunniteltuja pakkausautomaatioratkaisuja. Stora Enson Pakkausautomaatio-tiimi on tässä luotettava kumppanisi.

Tuotevalikoimaamme kuuluu kaikkea laatikonmuodostajista pakkaussoluihin ja -koneisiin sekä lavausjärjestelmiin.Toimitamme myös oheislaitteet kuten kuljettimet sekä vaaka-, merkintä- ja käärintäratkaisut. Monipuolisuus onkin yksi tarjontamme vahvuuksia. Meillä on myös vuosien kokemus erilaisten pakkausyksiköiden yhdistelystä. Kaiken lähtökohtana on kuitenkin sinun tuotteesi – muut asiat ratkaisemme yhdessä.

Laadukkaat toimitusprojektit

Ennen laitteiden toimitusta suoritamme käyttötestin kanssanne. Näin varmistamme laitteiston ja pakkausmateriaalin täyden toimivuuden. Jos jokin yksityiskohta ei toimi optimaalisesti, hoidamme asian kuntoon ennen toimitusta. Laitteiden asentamisesta lopulliselle käyttöpaikalle huolehtivat automaatioammattilaisemme. He varmistavat, että kaikki toimitukseen kuuluvat laitteet ovat paikoilleen asennettuina ja toimintakunnossa. Käyttöönoton yhteydessä koulutamme käyttö- ja huoltohenkilöstönne laitteiden oikeaan ja tehokkaaseen käyttöön. Samalla saatte myös kaikki järjestelmän käyttöön ja ylläpitoon liittyvät dokumentaatiot. Käyttöönoton jälkeen annamme täyden toimintatakuun sopimuksen mukaisesti ja huoltomme on tarvittaessa nopeasti tavoitettavissa. Tarjoamme myös laajennettuja palvelusopimuksia.

Monipuolista palvelua

Asiakkaamme arvostavat osaamistamme muun muassa siksi, että Stora Enso tarjoaa sekä pakkausjärjestelmiä että aaltopahviratkaisuja. Asioiden hoitaminen on helppoa, kun kokonaisuus on saman toimittajan hallinnassa.Tämä pätee myös silloin, kun jotain pitää muuttaa tai jokin osa-alue kaipaa säätöä. Pätevät ammattilaisemme ovat perehtyneet niin mekaniikkaan ja ohjelmoitaviin logiikkajärjestelmiin kuin aaltopahviin ja pakkaamiseenkin. Siksi he osaavat nopeasti selvittää, onko vika tai muutostarve materiaalissa vai laitteistossa.

Lisäarvoa pakkausautomaatiosta

Parempi tuotantotehokkuus

• Pienemmät työvoimakustannukset

• Optimoidut pakkaukset ja materiaalisäästöt

• Vähemmän pakkausnimikkeitä

• Pienempi ympäristön kuormitus

• Tilansäästö ja vähäisempi varastonhallinta

• Tasainen laatu ja visuaalinen ilme

• Joustavuutta työnsuunnitteluun

• Hyvä työergonomia ja työtyytyväisyys

• Tuotantotilojen optimointi

 

Case esimerkki:
 

Haaste:
Ruotsalaisella kastikevalmistajalla oli laaja tuotevalikoima, ja käytössä oli 27 erilaista pakkausta. Kaikki tuotteet pakattiin ja etiketöitiin manuaalisesti. Niinpä pakkauskustannusten osuus oli suuri.

Prosessi:
Kehitimme pakkauslinjan, jossa etikettien tulostamiseen voitiin käyttää mustesuihkutulostusta. Wrap-aroundtyylisiä pakkauksia muokattiin niin, että niiden käyttö pakkauslinjassa oli sujuvampaa. Uuden ratkaisun myötä erilaisten pakkausten määrä saatiin tiputettua 27:stä kolmeen. Projektin seurantavaiheessa pakkauksia paranneltiin vielä lisää, minkä seurauksena käytettävän aaltopahvin määrää saatiin pienennettyä.

Tulos:

  • Pakkausnimikkeiden määrä laski 27:stä kolmeen.
  • Pakkauslinjan käyttöaste nousi 65 prosentista 95 prosenttiin.
  • Pakkauslinjan käyttöönotto ja pakkausten uudistaminen tuottivat 11 prosentin kustannussäästöt.