Uusiutuvien materiaalien asiantuntija

Stora Enso on johtava maailmanlaajuinen uusiutuvien pakkaus-, biomateriaali-, puu- ja paperiratkaisujen tuottaja. Hyödynnämme ja kehitämme uusiutuvien materiaalien asiantuntemustamme täyttääksemme asiakkaittemme tarpeet ja ratkaistaksemme monet nykypäivän maailmanlaajuiset raakaaineisiin liittyvät haasteet. Tuotteemme ovat ilmastoystävällisiä vaihtoehtoja monille uusiutumattomista materiaaleista valmistettaville tuotteille, ja niiden hiilijalanjälki on myös pienempi.

Stora Enson asiakaskuntaan kuuluu muidenmuassa kustantamoita, vähittäiskauppoja ja brändinomistajia sekä paperin- ja pahvinvalmistajia, painotaloja, tukkureita, jalostusyksiköitä ja puutuotteiden valmistajia. Tavoitteenamme on korvata uusiutumattomat materiaalit innovoimalla ja kehittämällä uusia puuhun ja muihin uusiutuviin materiaaleihin pohjautuvia tuotteita ja palveluita. Keskitymme kuitupohjaisiin pakkausmateriaaleihin, puuviljelmistä saatavaan selluun, biomateriaali-innovaatioihin ja kestävän rakentamisen ratkaisuihin. Stora Ensossa työskentelee noin 26 000 työntekijää yli 35 maassa, ja yhtiö on noteerattu Helsingin ja Tukholman pörsseissä.

Kuitupohjaisten pakkausten asiantuntija

Kuitupohjaisia pakkauksia kehittävä Packaging Solutions -divisioona on mukana arvoketjun kaikissa vaiheissa selluntuotannosta sekä pakkausmateriaalien ja pakkausten valmistuksesta kierrätykseen saakka. Ratkaisujemme avulla jalostusyksiköt, brändien omistajat ja vähittäiskauppiaat pystyvät optimoimaan suorituskykynsä, alentamaan kokonaiskustannuksia ja kasvattamaan liikevaihtoa. Pakkauskartongin valmistuslaitosten ja aaltopahvitehtaiden integroinnin ansiosta pystymme testaamaan ja viimeistelemään pakkausmateriaalimme saumattomasti. Valmistamme nykyaikaisia, kevyitä pakkauskartonkeja ensi- ja kierrätyskuidusta Suomessa ja Puolassa. Aaltopahvitehtaamme sijaitsevat Suomessa, Ruotsissa, Venäjällä, Puolassa, Latviassa, Virossa, Liettuassa ja Kiinassa.