PAKKAUSAUTOMAATIO

Tehokas automatisointi alkaa hyvästä pakkaussuunnittelusta. Pakkauksen koko potentiaalin hyödyntäminen edellyttää luotettavia ja huolella suunniteltuja pakkausautomaatioratkaisuja. Stora Enson pakkausautomaatio-osastolla tiedetään näistä asioista kaikki tietämisen arvoinen.

Tuotevalikoimaamme kuuluu kaikkea laatikonmuodostajista lavausrobotteihin, pakkaussoluihin ja -koneisiin. Monipuolisuus onkin yksi tarjontamme vahvuuksia. Toinen on vuosien kokemuksemme erilaisten pakkausyksiköiden yhdistelystä. Kaiken lähtökohtana on kuitenkin sinun tuotteesi. Muut asiat ratkaisemme yhdessä.

Tarkastettu ja käyttövalmis

Aluksi tarkistamme yhdessä sinun ja koneenkäyttäjiesi kanssa, että laitteet ja materiaalit toimivat kuten pitääkin. Jos jokin yksityiskohta ei toimi optimaalisesti, hoidamme asian ennen toimitusta. Testiajon aikana saat kaikki järjestelmään liittyvät asiakirjat, ja annamme laitteistolle täyden toimintatakuun. Laitteiden asentamisesta lopulliselle käyttöpaikalle huolehtivat automaation ammattilaisemme. He varmistavat myös, että kaikki tarvittavat lisälaitteet, kuten robotit, kuljettimet sekä lavaus-, käärintä- ja merkintälaitteet, ovat paikoillaan.

Poikkeuksellisen monipuolista palvelua

Asiakkaamme arvostavat Stora Ensoa muun muassa siksi, että tarjoamme sekä pakkausjärjestelmiä että aaltopahviratkaisuja. On helppoa, kun useissa asioissa voi ottaa yhteyttä samaan toimittajaan. Tämä pätee myös silloin, kun jotain tarvitsee säätää ja otat yhteyttä päteviin automaation ammattilaisiimme. He ovat koulutuksessaan perehtyneet niin ohjelmointiin ja ohjelmoitaviin logiikkajärjestelmiin kuin aaltopahviin ja pakkaamiseenkin. Niinpä he osaavat nopeasti selvittää, onko vika materiaalissa vai laitteistossa.

Lisäarvo sinulle

  • Parempi tuotantotehokkuus
  • Pienemmät työvoimakustannukset
  • Optimoidut pakkaukset
  • Pienempi pakkausnimikkeiden lukumäärä

Case esimerkki:
 

Haaste:
Ruotsalaisella kastikevalmistajalla oli laaja tuotevalikoima, ja käytössä oli 27 erilaista pakkausta. Kaikki tuotteet pakattiin ja etiketöitiin manuaalisesti. Niinpä pakkauskustannusten osuus oli suuri.

Prosessi:
Kehitimme pakkauslinjan, jossa etikettien tulostamiseen voitiin käyttää mustesuihkutulostusta. Wrap-aroundtyylisiä pakkauksia muokattiin niin, että niiden käyttö pakkauslinjassa oli sujuvampaa. Uuden ratkaisun myötä erilaisten pakkausten määrä saatiin tiputettua 27:stä kolmeen. Projektin seurantavaiheessa pakkauksia paranneltiin vielä lisää, minkä seurauksena käytettävän aaltopahvin määrää saatiin pienennettyä.

Tulos:

  • Pakkausnimikkeiden määrä laski 27:stä kolmeen.
  • Pakkauslinjan käyttöaste nousi 65 prosentista 95 prosenttiin.
  • Pakkauslinjan käyttöönotto ja pakkausten uudistaminen tuottivat 11 prosentin kustannussäästöt.